Terhistä sanottua

Tällä sivulla minut tuntevat ihmiset kertovat, millaisena he ovat oppineet minut tuntemaan. Lyhyitä kommentteja ovat kirjoittaneet ystäväni, tuttavani ja työkaverini niin politiikan kentiltä, muista luottamustoimista kuin työelämästä. Jos sinäkin haluat kertoa sivujeni lukijoille jotain minusta, kirjoita mietteesi ylös ja lähetä ne minulle sähköpostitse etunimi.sukunimi(at)gmail.com tai vaikka yksityisviestinä somekanavien välityksellä.

 

” Terhi on tekijänainen, ystävä. Päällimmäinen sana kuvaamaan Terhiä on mielestäni ahkeruus. Joskus tuntuu kuin hänelle olisi suotu vuorokauteen enemmän tunteja kuin muille. Sen lisäksi, että Terhi on moniosaaja ja vaikuttaja monella taholla, tärkeä tuki työllään Keskustan eduskuntaryhmälle ja ihanan lapsijoukon äiti, hän on myös näkemyksellinen ja vahvan arvopohjan päätöksentekijä.

Annika Saarikko
Perhe- ja peruspalveluministeri, kansanedustaja

” Tunnen Terhi aikaansaavana ja aktiivisena ihmisenä. Terhillä on taito kohdata ihmisiä arvostavasti ja lämmöllä. Arvostan Terhin vastuullisuutta ja periksiantamattomuutta tärkeiden asioiden edessä. Tiedän hänen tavoittelevan mahdollisimman hyviä päätöksiä tulevien sukupolvien ja ympäristön näkökulmasta.

Mielestäni Terhin Helsingin kaupunginvaltuustossa tekemä tuore aloite päätösten ilmastovaikutusten arvioinnista on hyvä esimerkki Terhin vastuullisuudesta ja luovasta ongelmanratkaisutaidosta päätöksenteossa.

Anna Karhumaa
Uskonnon ja psykologian opettaja sekä asukasaktiivi Alppikylästä

” Olen tuntenut Terhi Peltokorven useita vuosia eri ominaisuuksissa: kansanedustajana, keskustan eduskuntaryhmän asiantuntijana sekä keskustan Helsingin kaupunginvaltuustoryhmän puheenjohtajana. Terhillä on hämmästyttävä asiantuntemus ja  kokemus erityisesti sosiaali- ja terveyspolitiikan ja koulutuspolitiikan aloilta. Hän pystyy nopeasti selvittämään ja panemaan myös paperille olennaiset asiat. Helsinkiläisenä ja valtuutettuna Terhi tuntee paljon kaupunkia ja sen asukkaita. Terhi on luonteeltaan positiivinen ja ystävällinen, ja hänellä on arvot kohdallaan.

Pekka Puska
Kansanedustaja, professori
Eurovaaliehdokas

” Olen tuntenut Terhin 20 vuotta. Tutustuimme Helsingin terveyslautakunnassa, jossa Terhi oli poliittisena päättäjänä ja minä terveysjohtajana eli virkamiehenä kokouksissa läsnä. Siitä alkaen olen seurannut Terhin uraa päätöksentekijänä valtuustossa, lautakunnissa ja kansanedustajana.

Terhissä yhdistyvät ihailtavalla tavalla hyvän ihmisen ja hyvän poliitikon keskeiset tunnusmerkit. Arvot, joiden todeksi eläminen näkyy päivittäisessä toiminnassa. Oletko koskaan kuullut Terhin puhuvan pahaa toisesta poliitikosta? Minä en. Vastakkaiset mielipiteet hän perustelee tarvittaessa kestämättömiksi asia-argumenteilla. Hänellä on varaa antaa tunnustusta hyvälle ehdotukselle, vaikka se tulee vastakkaiselta poliittiselta laidalta. Politiikassa välttämätön yhteistyö on hänelle luontainen tapa toimia.

Osaamista ja kokemusta Terhiltä löytyy monipuolisiin poliittisin tehtäviin. Jatkuva itsensä kehittäminen opiskelemalla ja kokemusta eri tehtävissä hankkimalla hän on luonut itselleen hyvän teoreettisen ja käytännön välineistön kansanedustajaksi. Sote- ja sosiaaliturvauudistus ovat edessä ensi eduskuntakaudella. Näitä asioita hoitamaan tarvitaan kansanedustajia, joilla on arjen tuntemusta. Kätilönä ja hoiva-alan asiantuntijana Terhi tuntee synnytyssalien arkipäivän, äitinä hän elää keskellä eri ikäisten lasten ja nuorten maailmaa, työikäisenä hän elää monipuolisen kiinnostavia vuosia ja vanhempiensa lapsena hän tuntee eläkeikäisten tarpeet ja vanhusten hoivan haasteet.

Terhin tapaamisten jälkeen jään usein ihmettelemään hänen läsnäolokykyään. Hän keskittyy kuuntelemaan juuri sinua ja sitä asiaa, joka on puheena. Sen jälkeen hän hoitaa lupaamansa asian.

Äänestetään Terhi eduskuntaan. Suomi tarvitsee hänen kaltaisensa kansanedustajan.

Riitta Simoila
Terveydenhuollon tohtori, terveydenhuoltoneuvos

” Tässä on ihminen, jolta milloin tahansa uskaltaisin ostaa käytetyn auton.

Pirkko Määttälä, Helsinki

” Terhin kanssa olemme olleet Helsingin kaupunginvaltuustossa jo kolme ja puoli vaalikautta yhdessä. Mielestäni Terhi on Helsingin paras kunnallispoliitikko, mitä tulee asiaosaamiseen, kokemukseen, rauhallisuuteen ja monipuolisuuteen.  Terhi nauttii kaikkien valtuustoryhmien arvostusta ja hänen asiantuntemukseensa luotetaan laajalti. Hän on näkemyksissään tasapuolinen ja oikeudenmukainen, aidosti keskellä ja rakentavasti keskustalainen. Plussaa: Terhi on aina paikalla kokouksissa. Hänen hyväntuulisuutensa ja hymynsä tarttuvat. Terhi kohtelee reilusti ja asiallisesti valtuustotovereitaan poliittisesta ryhmästä riippumatta.

Laura Kolbe
Euroopan historian professori

” Helsingin kaupunginvaltuustossa Terhiä arvostetaan ja kunnioitetaan yli puoluerajojen pätevyytensä ja perehtyneisyytensä ansiosta. Hän on myös erittäin taitava puhuja, ja senkin vuoksi häntä kuunnellaan. Näin varmasti olisi myös eduskunnassa.

Björn Månsson
RKP:n kaupunginvaltuustoryhmän pj.

” Hyvät ihmiset eivät yritä tai edes tahdo olla muita parempia. Hyvät ihmiset tahtovat olla parempia yhdessä muiden kanssa. Terhi on sellainen henkilö.

Sakari Tuomisto, Etelä-Haaga

” Olen saanut kunnian istua Terhin kanssa Helsingin kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa sekä tehdä töitä yhdessä eduskunnassa. Ja aina olen voinut luottaa siihen, että Terhi perehtyy syvällisesti ja myös muistaa asioiden varhaisemmat vaiheet. Jos haluat äänestää Helsingin asiat läpikotaisin tuntevaa keskustalaista, tässä sinulle sellainen!

Laura Rissanen, kokoomuslainen ex-kollega eduskunnasta ja pitkäaikainen kanssapäättäjä Helsingistä

” Olemme Terhin kanssa tutustuneet aikanaan kätilötyön äärellä. Terhi on hyvin ammattitaitoinen, arvostettu ja pidetty kollega, johon on helppo nojautua kiperänkin paikan tullen. Oli aina ilo seurata Terhin työskentelyä syntymän ihmeen äärellä; Terhi kohtaa ihmiset aidosti ja on läsnä.

Arvostan Terhiä suuresti hänen äärimmäisen laajan asiantuntemuksen, positiivisen asenteen ja ihmisläheisen arvopohjan vuoksi, mutta myös ystävänä.

Nina Tjukanov
Kätilö, hallintotieteiden maisteri

” Olen tuntenut Terhin 20 vuotta. Hän teki jo ensi tapaamisella lähtemättömän vaikutuksen. Terhi on lämmin ja suurisydäminen.

Olemme työskelleet yhdessä vuosien ajan useaan otteeseen. Terhi on erittäin osaava, ahkera ja empaattinen.

Ihailen hänen energisyyttään ja kykyä tehdä monenlaisia asioita. Hänellä on erinomainen kyky organisoida asioita, niin kunnallispoliitikkona, perheen äitinä ja työssään eduskunnassa.

Hän on erityisesti mitä parhain ehdokas ajamaan asioita jotka liittyvät terveydenhuoltoon, äitiyteen ja lapsiin.

Olen iloinen, että olen saanut tutustua häneen ja vuosien varrella seurata hänen työskentelyään Helsingin ja koko Suomen kansalaisten parhaaksi.

Irma Nickström
Kätilö, Naistenklinikka

” Terhi on esimerkillisin ja asiantuntevin päättäjä, jonka tiedän. Laajasti sivistynyt, tarmokas, ei pelkää haasteita, empaattinen asiantuntija kaupunkilaisten suuntaan /kuuntelija.

Sonja Alin
Ensihoitaja, sh (AMK), taloushallinnon assistentti

” Terhi perehtyy huolella asioihin ja pyrkii löytämään mahdollisuuksia mahdottomissakin tilanteissa.

Terhi on tiimipelaaja. Hän kuuntelee muita, mutta uskaltaa tehdä rohkeitakin aloitteita. Kaikki nämä ovat taitoja, joita yhteisten asioiden hoitaminen edellyttää!

Tapio Kujala
Toimitusjohtaja, rehtori, Diakonia-ammattikorkeakoulu

” Tunnen Terhin tavan toimia kansanedustajana. Terhi on kokenut, osaava ja yhteistyökykyinen Helsingin puolustaja. Hän osaa ihmeellisellä tavalla yhdistää työn, luottamustoimet ja perhe-elämän. Terhi tekee eikä stressaa.

Seija Turtiainen
Keskustan eduskuntaryhmän pääsihteeri

” Terhi on lämmin, älykäs ja suoraselkäinen päättäjä. Hän lähestyy suuriakin kysymyksiä ihmisläheisesti ja rakentavasti, eikä anna helpolla periksi. Hänen kaltaisiaan ihmisiä eduskuntaan tarvitaan.

Jirka Hakala
Toiminnanjohtaja, ystävä

”Terhi on selkeäsanainen, positiivinen, aikaansaava sekä läsnäoleva, että kuunteleva. On hienoa, että Terhi on innostunut yhteiskunnallisten asioiden hoitamisesta paremman huomisen puolesta.

Terhillä on kokemusta ja asiantuntemusta monelta eri alueelta, esimerkiksi lapsiperheen arkeen liittyvät asiat ovat sydäntäsi lähellä. Mietit, millä tavalla yhteistä hyvää voitaisiin jakaa perheiden ja kaikkien parhaaksi. Nostat ennalta ehkäisevän työn tosi tärkeään rooliin hyvinvoinnin edistämisessä. Se on kustannustehokkaampi hoitomuoto. Ajattelet, että hyvin toimiva yhteiskunta on kaikkien etu.

Marja-Liisa Heikkilä, Helsinki

”Terhi on osaava politiikan tekijä joka suhtautuu ihmisiin lämmöllä, haluaa luoda parempaa maailmaa kaikille ja ymmärtää päättäjien vastuun. Olen oppinut tuntemaan Terhin sosiaali- ja koulutuspolitiikan osaajana, jolla on ymmärrystä inhimillisyydestä ja sivistyksestä. Terhin kanssa on hienoa tehdä yhteistyötä, sillä hän todella kuuntelee ihmisiä ja tekee politiikkaa suurella sydämellä.

Anniina Sippola,
Korkeakoulupolitiikan asiantuntija, Helsinki

”Terhillä on sydän paikallaan. Sen olen huomannut erityisesti ihmisoikeuksiin liittyvissä kysymyksissä. Se on arvokasta aikana, jolloin enemmistö vaikenee.

Veronika Honkasalo
Kaupunginvaltuutettu (vas), Helsinki

Siirry sivun alkuun