”Lähdethän ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin!”

Puhelimeni on soinut viime aikoina. Viestejä on tullut lukuisilta ystäviltä. Kaduilla, kaupassa, bussissa ja kirjastossa tutut ovat kysyneet, että olenhan ehdokkaana kevään vaaleissa. Monet ovat pitäneet asiaa itsestäänselvyytenä. Olen kertonut, että en ole tällä kertaa. Moni on minulle vastannut, että ketä hän nyt voi äänestää. Olen tarjonnut muita hyviä ehdokkaita.
 
Kysyjiä oli paljon. Viime päivinä, vaalien koko ajan lähestyessä, yhä enemmän. ”Lähde ehdokkaaksi. Tarvitsemme sinua eduskuntaan.” Lupasin siksi eilen harkita päätöstäni vielä uudelleen.
 
Puoliso näytti heti vihreää valoa: ”Lähde vaan ehdokkaaksi.” Tämä tuki on itselleni tärkein. Tukea tuli myös työpaikalta. Valtuustoryhmästä. Ystäviltä.
Vastasin kyllä.
 
Uskomattoman hienoa on ollut kannustus ja tuki, jota olen tänään saanut lukuisilta ihmisiltä sen jälkeen, kun Keskustan Helsingin piirin hallitus nimesi minut ehdokkaaksi.
 
Olen tehnyt seitsemän vuotta töitä politiikan taustajoukoissa asiantuntijana keskustan eduskuntaryhmässä. On ollut hienoa auttaa keskustalaisia kansanedustajia sosiaali- ja terveydenhuollon sekä koulutuksen asioissa ja työelämä- ja tasa-arvokysymyksissä. 2.4. pidettävien eduskuntavaalien jälkeen olen valmis siirtymään takaisin eturiviin, päättäjäksi.
 
Moni helsinkiläinen on tällä hetkellä vaikeassa tilanteessa elinkustannusten noustua nopeasti. Samalla kun valtion talous on laitettava kuntoon, huomiota kaipaavat myös peruspalvelut kuten varhaiskasvatus, muut perheiden palvelut, koulut ja ikääntyneiden hoiva ja hoito.
 
Meidän on yhdessä kannettava vastuuta ympäristöstä. Jätettävä se lapsillemme paremmassa kunnossa kuin olemme sen itse saaneet. Huolehdittava maamme huoltovarmuudesta, vakaudesta ja turvallisuudesta. Tehtävä työelämästä entistä parempi. Löydettävä työtä niille, jotka ovat nyt sitä vailla ja ratkaistava työvoimapula, joka on koronan jälkeen ryöpsähtänyt valloilleen, ei ainoastaan sosiaali- ja terveydenhuollossa, vaan lähes joka sektorilla. Tekemistä riittää todellakin tulevalle neljälle vuodelle.
 
26 vuotta on pitkä aika. Niin kauan olen ollut mukana Helsingin kuntapolitiikassa. Yli puolet elämästäni. 22 vuotta kaupunginvaltuustossa. Tekemässä päätöksiä, jotka vaikuttavat jokaisen helsinkiläisen arkeen.
Olen ollut päättämässä perheiden palveluista, varhaiskasvatuksesta, kouluista, lasten harrastuksista, liikuntapalveluista, kirjastoista, kulttuuripalveluista, katujen kunnossapidosta, terveysasemista, ikääntyneiden hoivasta, ilmastotavoitteista, sadoista ja taas sadoista asemakaavoista, yleiskaavastakin ja vaikka mistä muusta.
 
Olen puolustanut kotihoidon tukea, lähipalveluita, omakotirakentajien oikeutta valita maalämpö energiaratkaisuksi ja ihmisten oikeutta lähiluontoon. Olen pitänyt Helsingin kasvutavoitteita liian korkeina ja vaatinut, että kaupunkilaisten äänen pitää kuulua paremmin päätöksenteossa. Olen keksinyt aikoinaan kokeilun polkupyörien kuljettamisesta lähijunassa, sähköisen ilmoittautumisen ekaluokalle ja aikataulunäytöt metroasemille ja monta muuta asiaa.
 
Miksi pyrin eduskuntaan? Eduskunta päättää valtion budjetista ja säätää lait, joiden puitteissa me teemme kunnissa päätöksiä. Niihin ei pysty valtuustossa vaikuttamaan.
 
Olen toiminut aiemmin kansanedustajan kahteen otteeseen. Ensin 2004–2007 ja uudelleen 2014–2015. Tunnen erittäin hyvin työn, johon nyt pyrin. Lupaan, että helsinkiläiset saavat minusta kotikuntansa asiat hyvin tuntevan ja tarmokkaasti niitä eteenpäin ajavan aidosti helsinkiläisen kansanedustajan.
 
Vaalikampanjaa ei tehdä yksin. Tässä lajissa auttaa joukkovoima.
Tule mukaan vaalityöhöni. Apua tarvitaan pienempiin ja isompiin asioihin.
Vaaleissa tärkeintä on saada tukea annettuina ääninä, siksi muista äänestää!
 
Kampanjan tekemiseen tarvitaan kuitenkin myös taloudellista tukea. Kampanjointi on kallista erityisesti Helsingissä. Pienikin rahallinen tuki auttaa eteenpäin. Isommalla summalla tehdään jo paljon.
 
Tukiasioissa voit laittaa minulle viestiä. Organisoidumme kampanjatiimin kanssa lähiaikoina. Tervetuloa mukaan joukkoomme!
Seuraa minua:
Siirry sivun alkuun