Apuvälineille tarvitaan noutopalvelu

Mielipidekirjoitus Helsingin Sanomissa 17.8.2022

 

Helsingin Sanomat kirjoitti (12.8.) apuvälinekeskuksen sijainnista vaikeasti saavutettavassa paikassa ja apuvälineiden palautuksen hankaluuksista. Ehdotan, että apuvälinekeskus perustaa apuvälineiden noutopalvelun, joka käy tilauksesta hakemassa apuvälineet asiakkaiden kodeista.

Apuvälineiden nouto voidaan sopia ensin tietylle päivälle esimerkiksi aamupäivään, iltapäivään tai iltaan. Noutoauton reitti optimoidaan noutopyyntöjen mukaan ja tarkka noutoaika ilmoitetaan asiakkaalle viimeistään noutoa edeltävänä päivänä. Ratkaisu olisi todennäköisesti kokonaistaloudellisesti edullisempi kuin nykyinen tilanne, jossa osa erittäin kalliista apuvälineistä jää palauttamatta ja niiden tilalle joudutaan hankkimaan uusia.

Osa kirpputoreista ja kierrätyskeskuksista noutaa käyttökelpoista tavaraa kodeista. Sortti-asemalla on noutopalvelu jätteille. Kotiin voi tilata kotiinkuljetuksella ateriapalvelun, lounaan tai kaikki kauppaostoksetkin. Kotihoito tilaa tarvittaessa laboratorion ottamaan veri- ja virtsanäytteet kotihoidon asiakkaalta kotoa. Miksi erittäin kalliita apuvälineitä ei voida noutaa ikääntyneiden ja usein vaikeasti liikkuvien asiakkaiden kotoa?

Seuraa minua:
Siirry sivun alkuun