Terhi Peltokorpi

Rakastan Helsinkiä

Helsinki on minulle rakas kotikaupunki, jossa on iloa ja elämää, mutta myös paikkoja joissa voi rauhoittua arjen kiireiden keskellä. Täällä on kaikki mitä tarvitsen.

Helsingin seudun hyvinvointi ja menestys heijastuu koko Suomeen ja valtakunnan tason päätöksenteossa on sitouduttava Helsingin ja koko pääkaupunkiseudun kehityksen ja asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseen. Kaupunkipolitiikka on myös aluepolitiikkaa ja Helsinki on yksi aluepolitiikan kohde. Tulevina vuosina valtakunnan politiikassa olisi keskityttävä myös kaupunkipolitiikkaan aiempaa selkeämmin, kun yhä useampi suomalainen asuu kaupungeissa ja erityisesti pääkaupunkiseudulla.

Kotikaupunkimme Helsingin etua on ajettava tarmokkaasti niin kaupunginvaltuustossa kuin eduskunnassakin. Mielestäni on erittäin tärkeää, että kaikissa eduskuntaryhmissä on kansanedustajia, jotka tuntevat hyvin helsinkiläisten arjen ja Helsingin erityispiirteet ja ovat myös valmiita puolustamaan kotikaupunkiaan valtakunnan politiikassa.

Osallistuminen ja osallisuuden kokemus sekä todelliset mahdollisuudet vaikuttaa omaan arkeen parantavat asukkaiden hyvinvointia. Erilaiset tapahtumat, yhteistoiminta ja positiivinen kansalaisaktiivisuus tekevät arjesta entistä mukavampaa. Helsinki on kehittynyt viime vuosina positiiviseen suuntaa. Kaupunkilaisten mahdollisuuksia vaikuttaa oman asuinalueensa asioihin ja palveluihin on parannettava kuitenkin entisestä. Osallistava budjetointi on tässä hyvä alku.

Siirry sivun alkuun