Vaalityö on tehty näissä kuntavaaleissa

Vaalityö on nyt tehty ja vuorokausi on vaihtunut vaalipäivän puolelle.

Noin 15 paneelikeskustelua on takana, lukuisia muita tilaisuuksia, toreilla seisomista ja ihmisten kanssa puhumista, puheluita, sähköposteihin ja vaalikoneisiin vastaamista. Puhuttu toimittajien kanssa. Nettisivuja ja sometilejä on päivitetty, kirjoitettu lehtikirjoituksia ja kannareita, pidetty puheita ja tehty taustamateriaaleja muille keskustalaisille ehdokkaille. Kirjoitettu vaaliohjelmia ja ideoitu puolueen kampanjan slogan ja ilmettä sekä oman kampanjan mainontaa ja flyeri. Koottu ehdokkaiden yhteismainokseen porukkaa ja suunniteltu mainos.

Uutisia on pitänyt seurata aktiivisesti, lukea lehdet, kuunnella ja katsoa vaalitentit, twiitata niistä ja analysoida onnistumista yhdessä muiden ehdokkaiden ja taustajoukkojen kanssa. Samalla on pohdittu, miten parannetaan juoksua.

Esitteitä on tullut jaettua ihmisille kädestä käteen pari tuhatta ja postilaatikoihin luukutettu kaksikertainen määrä omia ja vajaa parituhatta keskustalaisten ehdokkaiden yhteisesitettä sekä satoja muiden keskustan ehdokkaiden omia esitteitä. Viimeiset esitteet pudotin postilaatikoihin parikymmentä minuuttia sitten klo 23.50 Tapaninvainiolla. Yhden oman esiteen jätin itselle muistoksi.

Tällaista on kuntavaalikampanjan teko Helsingissä. Yhtä aikaa ihanaa, työlästä ja mielenkiintoista. Ei tätä jaksaisi, elleivät kuntapolitiikan sisällöt myös kiinnostaisi ja tekemiseen olisi vielä runsaasti motivaatiota. Eikä silloin, jos kokisi, että politiikassa ei voi vaikuttaa mihinkään. Mukava palaute ihmisistä ja hyvä yhteistyö muiden saman puolueen ehdokkaiden kanssa ja myös yli puoluerajojen kantaa ja antaa voimia.

Nyt on äänestäjien aika täyttää kansalaisvelvollisuutensa ja käyttää äänioikeuttaan. Muistetaan, että avoimet demokraattiset vaalit ja yleinen ja yhtäläinen äänioikeus ovat vain haave monessa maailman maassa vielä tänä päivänäkin.

Ystävällisin terveisin,
Ehdokas 936

Seuraa minua:
Siirry sivun alkuun