Turvallisuus keskusteluttaa

Kevätistuntokausi alkoi vauhdikkaasti. Eduskunnalla on käsiteltävänään vielä poikkeuksellisen paljon hallituksen esityksiä. Käsittelyssä on myös isoja jokaisen kansalaisen arkeen vaikuttavia lakiesityksiä, kuten sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistus. 

Tällä viikolla ovat puhututtaneet erityisesti turvallisuuskysymykset. Eduskunta kävi tiistaina ajankohtaiskeskustelun Suomen ja Venäjän välisistä suhteista.

Keskustan ulko- ja turvallisuuspoliittiset kannat perustuvat Suomen sotilaalliseen liittoutumattomuuteen, kansainväliseen yhteistyöhön, hyviin kahdenvälisiin suhteisiin ja uskottavaan puolustukseen sekä viranomaisten sujuvaan yhteistoimintaan. Tämä linja on hyväksytty yhteisesti Keskustassa. 

Presidentti Sauli Niinistö on ollut Ukrainan kriisin käsittelyn yhteydessä kansalaisten enemmistön tukemalla linjalla ja nähnyt tärkeänä kahdenvälisen yhteydenpidon. Me Keskustassa tuemme presidentin toteuttamaa politiikkaa. Ulkopolitiikassa yhdessä jaetut näkemykset ovat Suomen kaltaisen pienen maan vahvuus.

Tällä viikolla monen eurooppalaisen arjen turvallisuus on järkkynyt. Terrori-iskut ja niiden uhkatilanteet vaativat EU-maiden välistä viranomaisyhteistyötä ja tiedonvaihtoa, mutta nämäkään tapahtumat eivät saa johtaa ylimitoitettuun kontrollointiin. Eri kulttuuritaustoista tulevien ihmisten integrointia on parannettava ja huolestuttaviin ilmiöihin on puututtava mahdollisimman varhain. Koskaan emme voi korostaa liikaa toisten kulttuurien tuntemusta ja ihmisten välistä aitoa vuoropuhelua.

Seuraa minua:
Siirry sivun alkuun