Keskustalaisia tekoja valtuustossa, kirjoitus Helsingin keskustan vaalilehteen

Oletko kuljettanut polkupyörää lähijunassa? Ehkä olet. Et todennäköisesti kuitenkaan tiennyt, että keksin aikanaan valtuuston kokouksessa, että pyörän voisi ottaa mukaan junaan. Ehdotin apulaiskaupunginjohtajallemme tästä kokeilua. Hän innostui ja vei ideaa eteenpäin HSL:ssä. Kokeilun aloitettiin ja sen jälkeen käytäntö vakinaistettiin mahdollistaen ensin pyörien kuljettaminen ruuhka-ajan ulkopuolella. Myöhemmin aikarajoitukset poistettiin.

Voiko yksi valtuutettu saada mitään aikaan?

Tämä kysymys esitetään usein valtuutetuille. Vastaan kysymykseen: ”voi ja ei voi”. Yksin saa harvoin aikaan muutoksen, mutta muutos voi lähteä liikkeelle yhden ihmisen aloitteesta.

Politiikassa tarvitaan yhteistyökykyä, pitkäjänteisyyttä, asiantuntemusta ja aktiivisuutta. Keskustan valtuutettuja on kiitelty näistä taidoista valtuustossa yli puoluerajojen. Näiden avulla saadaan myös aikaan muutoksia.

Harva ajattelee palveluja käyttäessään tai kaupungilla kulkiessaan, että tästäkin on päätetty valtuustossa tai lautakunnassa. Eikä tarvitsekaan. Tärkeintä on, että arki on sujuvaa ja palvelut toimivat.

Me valtuutetut toivomme, että kaupunkilaiset olisivat parannusideoita keksiessään yhteydessä meihin, jotta hyviä ideoita voidaan viedä eteenpäin. Valtuutettu ei itse törmää kaikkiin ongelmiin. Joskus toki valtuutetun itse arjessa kohtaamasta ongelmasta nousee parannusehdotus.

Yksi lapsistani oli aloittamassa koulun. Kouluun piti ilmoittautua lapsen koululla tiettynä ajankohtana. Ajankohta oli meidän perheellemme hankala. Ihmettelin, miksi ilmoittautumista ei voinut hoitaa sähköisesti digitaalisia palveluja mainostavassa kaupungissa. Kerroin ideastani kaupungin rahoitusjohtaja Tapio Korhoselle. Hän vei asiaa määrätietoisesti eteenpäin, vaikka se kohtasi aluksi vastustusta. Nyt pidämme itsestään selvänä, että voimme käyttää ajasta ja paikasta riippumatta tätä ja muita sähköisiä palveluita.

Helsingin etu on, että luottamushenkilöillä on hyvät yhteistyösuhteet myös valtakunnan politiikkaan. Moni Helsingille tärkeä hanke ei olisi toteutunut ilman valtion myötäsukaista suhtautumista. Esimerkiksi tavoiteaikataulua nopeammin valmistumassa oleva raidejokerihanke ei olisi edennyt, jos keskustalainen ministeri Kimmo Tiilikainen ei olisi tehnyt sen eteen hartiavoimin töitä.

Politikkaan voi lähteä mukaan yhden asian puolustajana tai toisen vastustajana. Puolustamme tulevallakin vaalikaudella lähipalveluita, kotihoidon tuen Helsinki-lisää, Keskuspuistoa ja Malmin lentokenttää. Yksittäisten asioiden ohella on etsittävä ratkaisuja laajoihin kokonaisuuksiin. Lupaankin, että tavoitteenamme on ennen kaikkea sujuva arki ja paremmat palvelut kaikille kaupunkilaisille.

Seuraa minua:
Siirry sivun alkuun